Q&A

Etapa I: Înscriere și Selecție

1.CE ESTE DIGITAL DRACULA TiMES?

Digital Dracula TiMes este o competiție inedită organizată în cadrul evenimentului Dracula TiMes Festival ediția a I-a, de către Asociația Culturală FANZIN din Brașov.

2.CARE ESTE SCOPUL ACESTEI COMPETIȚII?

Prin Digital Dracula TiMes ne propunem să promovăm educația cinematografică în rândul tinerilor, oferindu-le acestora șansa de a se apropia de lumea filmului și de a descoperi, pe această cale, noi talente cinematografice în România.

3.CUI I SE ADRESEAZĂ?

Competiția Digital Dracula TiMes este destinată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 ani, care au domiciliul în Timișoara sau care filmează la Timișoara (de exemplu, sunt la studii în Timișoara).

4.DE CE SĂ MĂ ÎNSCRIU?

Înscrierea la această competiție aduce cu sine numeroase beneficii printre care amintim: posibilitatea de a colabora cu specialiști din domeniul culturii cinematografice, posibilitatea ca filmul realizat de tine să fie difuzat în cadrul festivalului Dracula TiMes Festival, participarea la workshop-uri despre suspans, scenaristică, secretele unui smartphone, și, desigur, să nu uităm de marele premiu de 500 euro pentru echipa câștigătoare.

5.CARE ESTE PERIOADA DE DESFĂȘURARE A COMPETIȚIEI?

Competiția Dracula Digital se va desfășura în perioada 15 octombrie – 3 decembrie 2023.

6.CARE SUNT REGULILE DE ÎNSCRIERE ÎN COMPETIȚIE?

Trebuie să ai vârsta cuprinsă între 16 și 29 ani, cu domiciliul în Timișoara sau care filmează la Timișoara (de exemplu, sunt la studii în Timișoara).

Trebuie să realizezi un film cu telefonul mobil, care să aibă între 1 și 3 minute. Acest film trebuie postat pe www.youtube.com, sau pe www.vimeo.com, iar link-ul trebuie încărcat pe draculadigital.ro.

7.CÂND SE POT FACE ÎNSCRIERILE ÎN COMPETIȚIE?

Înscrierile în competiție se fac în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie 2022 pe site-ul digital.draculatimes.ro.

8.CUM SE VOR ALEGE ECHIPELE CÂȘTIGĂTOARE?

Un juriu de specialitate va selecta 5 filme care intră în finală + 1 film ales prin votul publicului.

Filmul care la data de 20 noiembrie 2023 ora 23:59, înregistrează cele mai multe voturi din partea publicului intră automat în finală. Echipa câștigătoare se va alege prin vot iar votarea se va face exclusiv pe pagina draculadigital.ro.

9.CÂND SE VOR VOTA FILMELE ÎNSCRISE ÎN COMPETIȚIE?

Perioada de vot este 16 – 20 noiembrie 2023.

10.EXISTĂ TAXE DE ÎNSCRIERE ÎN COMPETIȚIE?

Nu există taxe de înscriere în competiția Digital Dracula TiMes iar festivalul nu plătește drepturi de proiecție pentru filmele înscrise.

11.CÂȚI CÂȘTIGĂTORI VOR FI ALEȘI PENTRU A MERGE ÎN ETAPA URMĂTOARE?

Un juriu de specialitate va selecta 5 filme care intră în finală. De asemenea, filmul care la data de 20 noiembrie 2023, ora 23:59, înregistrează cele mai multe voturi din partea publicului intră automat în finală.

12.CUM SE VA DESFĂȘURA COMPETIȚIA CEA DE-A DOUA ETAPĂ A COMPETITIEI?

Pe durata Dracula TiMes (29 noiembrie – 3 decembrie 2023) cele 6 echipe selectate vor realiza câte un film horror, SF, supranatural, thriller sau fantastic.

Filmul va fi filmat cu telefoul mobil cu o temă aleasă de juriu (utilizânt 3 cuvinte cheie alese de juriu, și care vor fi communicate echipelor finaliste în data de 29 noiembrie 2023) și va avea 3 minute.

13.CE ALTE BENEFICII VOR AVEA PARTICIPANȚII?

Filmele celor 6 echipe vor fi proiectate în cadrul festivalului.

Marele premiu de 500 euro  pentru echipa câștigătoare.

Pentru mai multe informații și detalii suplimentare despre competiția Digital Dracula TiMes accesați digital.draculatimes.ro/concurs.