Regulament

1. ORGANIZATOR ŞI OBIECTIVE

Competiția Digital Dracula TiMes este organizată în cadrul evenimentului Dracula TiMes, organizat la Timișoara (sau online dacă din condiții care nu depind de organizatori proiecția filmelor nu poate avea loc în prezența publicului) de către Asociația Culturală FANZIN. Digital Dracula TiMes are scopul de a promova educaţia cinematografică în rândul tinerilor, de a le oferi tinerilor din Timișoara șansa de a se apropia de lumea filmului, şi de a descoperi şi cultiva noi talente în cinematografia din România. Acest atelier se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 29 ani, din Timișoara*, pasionaţi de film și fotografie.

* Filmele de scurt metraj trebuie realizate în Timișoara, atât în faza de selecție cât și în finala competiției. Sunt accepate materiale realizate de persoane care nu sunt rezidente în Timișoara, dar care filmează în Timișoara (de exemplu cazul elevilor sau al studenților din alte orașe care studiază la Timișoara).

2. PERIOADA ORGANIZĂRII COMPETIȚIEI ŞI DATE LIMITĂ

Competiția Digital Dracula TiMes se va desfăşura la Timișoara în perioada 15 octombrie – 3 decembrie 2023.

Înscrierile se fac în perioada 15 octombrie– 15 noiembrie 2023 pe site-ul digital.draculatimes.ro.

Votarea filmelor înscrise, de către public și juriu, se face în perioada 16 – 20 noiembrie 2023 pe site-ul digital.draculatimes.ro.

În data de 21 noiembrie sunt anunțati cei 6 finaliști, care vor realiza un film de scurtmetraj, cu telefonul mobil, filmat în Timișoara, în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie, în baza unuor cuvinte cheie oferite de către juriu.

Competiția finală Digital Dracula TiMes are loc în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2023.

În data de 3 decembrie juriul va anunța câștigătorul competiției și a premiului de 500 euro (impozabili)

3. REGULI DE ÎNSCRIERE ÎN COMPETIŢIE

Competiția Digital Dracula TiMes este destinată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 ani, care au domiciliul în Timișoara sau care filmează la Timișoara (de exemplu, sunt la studii în Timișoara).

Pentru a participa la competiția Digital Dracula TiMes:

  • filmul trebuie să fie filmat cu telefonul mobil;
  • filmul trebuie să aibă o durată de maximum 3 minute;
  • trebuie să fie un film horror, SF, supranatural, thriller sau fantastic;
  • filmul trebuie postat pe www.youtube.com, www.vimeo.com, iar link-ul trebuie postat pe digital.draculatimes.ro;
  • trebuie sa fii de acord și să accepți regulamentul competiției Digital Dracula TiMes 2023.
  • trebuie să ai o vârstă cuprinsă între 16 și 29 ani.

Nu există taxă de înscriere în competiţia Digital Dracula TiMes. Festivalul NU plătește drepturi de proiecție pentru filmele înscrise în secțiunea competitivă Digital Dracula TiMes.

Data limită de primire a formularelor de înscriere în competiție este 15 noiembrie 2023, ora 23:59. Sunt luate în calcul doar înscrierile efectuate pe site-ul digital.draculatimes.ro

4. ETAPA 1: SELECŢIA

Un juriu de specialitate va selecta 5 filme care intră în finală.

De asemenea, filmul care la data de 15 noiembrue 2023, ora 23:59, înregistrează cele mai multe voturi din partea publicului filmul intră automat în finală.

În perioada 16-20 noiembrie 2023, pot fi votate filmele înscrise în competiție. Votarea se face exclusiv pe digital.draculatimes.ro.

Cele 6 echipe finaliste vor fi anunțate pe site-ul digital.draculatimes.ro pe data de 21 noiembrie 2023.

Reprezentații celor 6 filme selectate pentru finală (5 de către juriu și unul de către public prin vot direct) vor intra in etapa a 2-a a competitiei ce va avea loc în perioada festivalului Dracula TiMes, organizat în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2023, la Timișoara.

Din partea fiecărui film, vor participa maximum 3 persoane.

5. ETAPA 2: COMPETIȚIA

Modul de desfășurare a competiției

Pe durata Dracula TiMes (29 noiembrie – 3 decembrie 2023) cele 6 echipe selectate vor realiza câte un film horror, SF, supranatural, thriller sau fantastic.

Filmul va fi filmat cu telefoul mobil cu o temă aleasă de juriu (utilizânt 3 cuvinte cheie alese de juriu, și care vor fi communicate echipelor finaliste în data de 29 noiembrie 2023) și va avea 3 minute.

6. ÎNREGISTRARE AUDIO-VIDEO

Prin participarea la competiție, concurenții sunt de acord ca filmele realizate în cadrul competiției să fie înregistrate audio și video de către organizatori sau de către persoanele desemnate de către organizator în acest scop. Persoanele care apar în înregistrările realizate nu pot avea nicio pretenție față de organizatori, producători sau utilizatori.

7. REMIUL ACORDAT

Premiul acordat de către organizator câștigătorului este de 500 EURO.
Premiul este impozabil conform legislaţiei în vigoare.

8. OBLIGAŢIILE CONCURENŢILOR

Să respecte clauzele regulamentului festivalului;

Să participe la competiție, dacă au trecut de etapa de selecţie;

Să dețină toate drepturile de autor, incluzând aici drepturile de înscriere și de proiecție a filmelor cât și drepturile de autor ce revin actorilor sau coloanei muzicale.

9. OBLIGAŢIILE ORGANIZATORULUI

Organizează şi pune la dispoziţie sala de proiecție necesară desfăşurării competiției;

Asigură buna desfăşurare a selecţiei şi imparţialitatea acesteia;

Acordă „Diplome de participare” pentru toţi concurenţii care intră în competiție;

Organizatorii festivalului asigură premii în valoare totala de 500 EURO. Premiile sunt impozabile conform legislaţiei în vigoare.

10. SITUAŢII NEPREVĂZUTE

Toate candidaturile înscrise trebuie să respecte regulile enunţate mai sus. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a rezolva orice situaţii excepţionale.

11. JURISDICŢIE

Participarea la competiția Digital Dracula TiMes implică acceptarea regulilor enunţate mai sus. În cazul unor litigii, ele vor fi soluţionate în conformitate cu legislaţia română. Organizatorul festivalului, Asociaţia Culturala FANZIN, îşi rezervă dreptul de a invoca forţa majoră aşa cum este ea definită în legislaţia română.

12. ACCEPTAREA TERMENILOR

Pentru promovarea festivalului, concurenţii autorizează folosirea de către organizatori a informaţiilor şi imaginilor trimise în scopul realizării catalogului festivalului dar și punerea la dispoziţia presei a acestor imagini / materiale video si alte informaţii pentru difuzarea unor emisiuni TV dedicate Festivalului (fără pretenţii financiare).

Festivalul este deschis pentru public. Un număr important de ziariști acreditați din presa scrisă și audio-video precum și distribuitori fiind invitați la manifestare.

Este interzisă înscrierea filmelor pentru care participanții la competiție nu dețin drepturile de autor sau nu au acordul autorului pentru a utiliza respectivele materiale.

Concurentul este singurul responsabil pentru orice consecințe directe sau indirecte care pot apărea ca urmare a participării cu filmele la această competiție.

Organizatorul își rezervă dreptul de a nu lua în considerare filmele pe care le consideră obscene, provocatoare sau care încalcă în vreun fel Legea drepturilor de autor sau alte legi românești în vigoare la data Compețitiei.

Participarea la Festival implică respectarea necondiționată a tuturor prevederilor regulamentului.